Statens kunstnerstipend til Tonje Sellevoll

Av | 28. mars 2022

Arkivbilde: Tonje Sellevoll framføre ei danseforestilling sammen med sin bror Eirik André under gatefesten på Stonglandseidet i 2015. Han e forøvrig og utdanna innafor teaterfaget, som danser.

Kulturrådet har innvilga ett ettårig kunstnerstipend til skuespiller og dramatiker Tonje Sellevoll fra Stonglandseidet. Ho e utdanna ved Ecole Internationale de Théâtre Jacques Lecoq – Officiel, og har melom anna fleire år bak seg i «Sykehusklovnene», samt turnert med «Tobias og dagen det smalt» som vant Heddaprisen for beste barneforestilling i 2018.

– No bor eg i Oslo, fløtta hit med samboer i 2019, fortell ho.
Der jobbe ho som skuespiller, men har de siste åran begynt å leke seg med skrivekunsten.
Ho hadde sin debut som dramatiker i fjor. Den blei litt spesiell, -uten publikum på Unge Viken Teater på grunn av coronarestriksjona.
Men det blir nypremiere til høsten med stykket «Francesca».

– Æ kom nylig heim fra turné med Rimfrost Produksjoner, og fremover blir det noen skuespiller-oppdrag her og der, men har hovedsaklig planlagt å jobbe med et nytt skrive-prosjekt frem til sommeren. Så arbeidsstipendet kom som bestilt,  og e kjempeglad, sei ho Tonje.
Ho skriv om bygda og nærbutikken og har fleire spennanes samarbeidspartera inne, så dettan kan bli artig, fortell ho Tonje heilt til slutt.