– Bildene avspeiler vår urolige tid

Av | 29. november 2022

KLARGJØRING: Kurator Ann-Rita Wold i gang med å klargjøre de 16 kunstverkene til åpninga torsdag ettermiddag (foto: privat)

Den første Senjautstillinga åpner torsdag (Pressemelding):

–       Bildene avspeiler vår urolige tid

Torsdag åpner den første Senjautstillinga med 16 kunstverk som en jury har valgt ut.  – Vi ser en tendens i bildene som speiler den urolige tida vi er lever i, sier juryleder Ina Gravem Johansen. Utstillinga pågår til 17.desember.

Det er Senja kunstforening som står bak den juryerte utstillinga som har fått navnet Senjautstillinga. Kunstforeninga inviterte alle med tilknytning til Troms. Det kom inn 49 kunstverk fra 18 kunstnere.

Kunstkritiker, skribent og edelsmed Ina Gravem Johansen har ledet juryen. Den har valgt ut 16 verk av 49 innsendte bidrag. Temaet for å søke inn verk var åpent, så Senjautstillinga 2022 viser varierte teknikker og format.

Håp og lindring

–        Selv om  tematikken i verkene varierer ser juryen tydelige tendenser som speiler samtiden vi lever i; En urolig verden, det faste som går i oppløsning, men også håpet og lindringen som ligger i å søke flokken og naturen vi omgir oss med, sier jurylederen. 

Johansen har hatt med seg Dag Frøland, cand.mag kunsthistorie og kunstner og designer Kjell Lindberg i juryen.

Åpning med dans

I åpninga torsdag ettermiddag vil Ina Gravem Johansen fortelle om kunstverkene og arbeidet i juryen. – Vi må ha litt festivitas siden dette er første Senjautstillinga. Så det blir høye glass med bobler, det blir taler, og så blir det danseoppvisning med jenter fra Senja kulturskole, sier Randi Sørensen i styret i kunstforeninga.

De tolv kunstnerne som får verkene sine utstilt til lørdag 17.desember, er:
Eifinn Jenssen, Ellinor Liljedal, Jarl Åge Hanssen, Keila Andreassen, Martin Arne Jensen, Randi A. Sørensen, Rigmor Angel Hansen, Rita With, Ruth Simonsen, Siv  Rognmo, Tove Mette Estensen og Unni Møller.