Sette ned prisen for å kapre kunda på Stonglandseidet

Av | 19. mars 2020

Ove Jensen i Tranøy Telecom AS går no høgt på banen for å sikre seg bestillinge på fiberbasert breiband på Stonglandseidet, samtidig som Telenor tilbyr utbygging på det aller meste av Sør-Senja. Dersom han lykkes med det, vil det sansynligvis torpedere sjansen for at Telenor får det nødvendige antall bestillinge som trengs for å bygge ut såvel på Eidet som til de andre bygdene også.

Ove Jensen i Tranøy Telecom AS skriv til oss at han har satt ned prisen på tilkobling ved bestilling av fiber hos selskapet sitt for tilknytning på selve Stonglandseidet til kr 4.990,-, det samme som Telenor.
Dette tilbudet e i følge han kun for Stonglandseidet, – og prisen på kr 7.000,- for andre kunda e uendra.
Han legg samtidig til at Telenor tar 39 kr i måneden for leie av router.
Ved ei utbygging vil han gjerne ha dugnadshjelp for å hjelpe på framdrifta, vi sitere:
– I alle andre bygder hvor vi har bygget ut fiber så har vi fått hjelp av bygdefolket til å sette opp egne stolper for å unngå denne kostnaden, og jeg regner med at vi vil få samme hjelp av bygdefolket på Stonglandseidet til nødvendige stolper og kabelgrøfter som må til for å få dette på plass.
Og han legg til at firmaet har egen gravemaskin som kan benyttes, såframt man ikkje får leid en i bygda.

Ved henvendelse til Telenor opplyses det av demmes utbygging ikkje basere seg på nokka form for lokal innsats eller dugnad, hverken med graving eller stolpereising. Dem tilbyr «nøkkelferdig» nett.
– Men hvis det er hytter som ligger unna vår infrastruktur så kan det være at de selv må sørge for å komme seg frem til stolpen, legges det til.
I tillegg har dem en «Alltid på nett»-garanti. Vi sitere:
– Ved feil i bredbåndsnettet får opptil fem familiemedlemmer hver sin datapakke på 15GB fra Telenor. Dessuten får du en refusjon på månedsavgiften.

En tanke om “Sette ned prisen for å kapre kunda på Stonglandseidet

  1. Frode Olsen

    Alle som skal bestille fiber på Sør-Senja nå bør tenke seg godt om og tenke langsiktig. Valget dere tar nå vil gjøre at dere binder dere til valgt leverandør i overskuelig framtid.
    Det er operatøren som eier infrastrukturen helt inn i boligen og derfor kan du som kunde ikke velge fritt hvilken fiberoperatør du skal benytte. Du er for alle praktiske formål tvunget til å ha et kundeforhold til den aktøren som har montert kabelen (Kilde:http://xn--bredbndpriser-tfb.no/fibernett/).

Det er stengt for kommentarer.