Reaksjona på Tranøy Telecom AS sitt framstøt, meine det torpedere utbygginga på Sør-Senja

Av | 19. mars 2020

Charles Olsen på Senja Fjordhotell i Frovåg va tidlig ute og oppfordra innbyggeran på Sør-Senja til å melde seg på Telenor sitt tilbud for endelig å få et fibernett til det aller meste av Sør-Senja.
– Det e no toget går, sei han.

Han sei at hotellet har ordninge i dag som berge dem, men at tilbudet fra Telenor e den sjansen vi har for å få et lenge etterlengta fibertilbud på Sør-Senja.
– Vi e snart einaste området som fortsatt e avhengig av «gammeldags» Internettløysinge, og e redd for at dersom Telenor-toget går no, må vi leve lenge med det nettet vi har. Og det nettet e det mange som rapportere at dem slit med.
Han sei han i fleire år har etterlyst et fibertilbud fra dagens leverandør, men ikkje fått svar på det.
– Eg tenke langsiktig, sei han, og oppfordre folk på det sterkaste om å vurdere tilbudet fra Telenor.

Nokka av det siste Jan Fredrik Jenssen gjorde som ordfører i Tranøy va å signere kontrakt med Telenor om at dem skulle bygge ut fibernett på Sør-Senja.
– Avtalen va at dem skulle bli ferdig med prosjektering til påske. Dem e ferdig no, og dermed i skarp rute, sei han.
Da kommunen gikk ut og inviterte leverandøra til fibernettutbygging, fikk dem tilbud fra Telenor pluss to andre selskap sør i Norge. Tranøy Telecom meldte ikkje da sin interesse, skal vi tolke den tidligere ordføran riktig.
Telenor som fikk kontrakten, e bevilga støtte til utbygging.
Dersom et anna selskap kjem på banen no og kapre kunda på f.eks. Stonglandseidet der det e enkelt å bygge ut, e han redd for at heile utbygginga torpederes.
Dermed vil bygdelag utenom Stonglandseidet falle utenom.

Vi har tidligare skreve om de store probleman Stonglandet skole no oppleve når dem e nødt til å ta i bruk fjernundervisning av elevan sine. Rundt i mange bygde e kapasiteten på dagens Internett-tilbud for dårlig idag med låg kapasitet og tidsavbrudd.
Fleire av læreran som skulle lede fjernundervisning fra sin heimearbeidsplass, har måtta gitt opp i følge rektor Janne Røds.

3 tanker om “Reaksjona på Tranøy Telecom AS sitt framstøt, meine det torpedere utbygginga på Sør-Senja

 1. Gunnar Torgersen

  Tranøy kommune har jobbet med denne saken i mange år. Dette er samfunnsutvikling og burde vært en offentlig oppgave, sånn som da vi bygde ut elektrisitet og telefon, havner og veier. Vi jobbet lenge før Telenor kom med et godt tilbud, og vi bruker mye skattepenger på å få til dette. Håper alle ser nytten i at det blir fiber sør for Stonglandseidet.

 2. Gunn Langaas

  Bedre å samarbeide Tranøy Telecom/Telenor mot potensielle kunder ?

  1. Helge N Nilssen Innleggsforfatter

   Det e nok ikkje aktuell politikk. Men etter ka eg erfare kan ei samla/stor oppslutning langs Hofsøyvegen, drøftes med Telenor om et prosjekt den vegen..

Det er stengt for kommentarer.