Fyrlykta i Nordheim e borte, lenge leve fyrlykta i Nordheim

Av | 30. juni 2019

Slik såg lykta i Nordheim og Øysundet ut inntil i går, – og den 25. november 2005. På bildet ser vi det tidligare hurtigrutaskipet «Nordstjernen» for full fart inn mot Øysundet. Det va en merkbar avstikker fra hovedleia. Grunnen va at kapteinen ombord, Kåre Sellevoll fra Stonglandseidet, fikk sånn lyst til å gjøre det.

Igår kom Kystverket og bytta ut den tradisjonelle fyrlykta på Nordheim i Øysundet (av Postverket for mange år sia døpt om til Lekangsund) med en moderne satelittlignanes utgave.
Vi trur den nye utgaven ikkje blir så fotogen som den gamle va i utallige sørvestkulingsbilda.
Men den blir sikkert bedre i den egentlige jobben, å være til hjelp for navigasjonen i Vågsfjorden.

Her e den nye lykta på plass. Foto: Birgit Andreassen

 

 

2 tanker om “Fyrlykta i Nordheim e borte, lenge leve fyrlykta i Nordheim

  1. Helge N Nilssen Innleggsforfatter

    Forsåvidt korrekt Ola. Men Postverkets behov for å skille mellom de forskjellige postkontoran med likt namn rundt i landet var påtrengende i ei tid då postnummer ikkje engang var i tankan. Eksempel e f eks Eide-namnet, – Stonglandseidet, Malangseidet, Breivikeidet osv osv.

  2. Ola Valvåg

    Postverket døpte vel ikkje om Øysundet, det var vel meir behovet for å ha et entydig namn på post- og ekspedisjonsstedet at Lekangsund oppsto. Etter som post og ekspedisjon forlengst er nedlagt syns nok eg at gårdsnavnet Lekangen burde løftes til å erstatte det kunstige navnet Lekangsund. Men dette er sjølvsagt oppsitteran si sak som eg ikkje skal legge meg opp i.

Det er stengt for kommentarer.