Rundt hundre persona møtte opp på Hofsøy Bygdemuseum idag for å få seg god, gammeldags midtsommarmat. Det e rundt tjue år sia Sør-Senja historielag starte denne svært så populære tradisjonen.
Og i Borterstua i dag fant man det meste. Rømmegrøt, heimlaga flatbrød, fleire sorta gomme, også geitmelkgomme, fleire sorta heimlaga ost, fleire sorta sildepålegg, indrefilet av elg med tyttebærkrem, kald lammesteik, nysilt melk, sylteflesk, lammerull, smørdampa laks, røykt ørret, varmrøykt ørret, gravlaks, spikkjekjøtt, blodpannekake, eggesalat, eggerøre, måsegg, gåsegg, heimlaga kaviar, alle sorta syltetøy inkl moltebær, alle sorta heimlaga saft, alle sorta brød, flotte kaffikake, rabrabragrøt med fløte på, svele, klappakake, – og det skulle ikkje forundre meg om det va litt meir som vi ikkje kjem på i farta.