Fullt hus på midtsommarmaten

Av | 23. juni 2019

Magne Hansen sto som første mann i køen da døren blei åpna klokka 12. Og vi røpe ingenting, men han blei observert på fleire runda den neste timen.

 

Rundt hundre persona møtte opp på Hofsøy Bygdemuseum idag for å få seg god, gammeldags midtsommarmat. Det e rundt tjue år sia Sør-Senja historielag starte denne svært så populære tradisjonen.
Og i Borterstua i dag fant man det meste. Rømmegrøt, heimlaga flatbrød, fleire sorta gomme, også geitmelkgomme, fleire sorta heimlaga ost, fleire sorta sildepålegg, indrefilet av elg med tyttebærkrem, kald lammesteik, nysilt melk, sylteflesk, lammerull, smørdampa laks, røykt ørret, varmrøykt ørret, gravlaks, spikkjekjøtt, blodpannekake, eggesalat, eggerøre, måsegg, gåsegg, heimlaga kaviar, alle sorta syltetøy inkl moltebær, alle sorta heimlaga saft, alle sorta brød, flotte kaffikake, rabrabragrøt med fløte på, svele, klappakake, – og det skulle ikkje forundre meg om det va litt meir som vi ikkje kjem på i farta.

Spikkjekjøtt, blodpannekake og heimlaga flatbrød, samt Terje sin årvisse rabarbragrøt basert på ei privat og hemmelig oppskrift.

Og kaffikaken va flott å se på, og smakte utmerket i tillegg!