Reise 4000 kilometer til sangøving kver mandag

Av | 18. april 2023

Laurits Finjord, Arne Hals, Tom Benjaminsen og Erling A Johansen reise tilsammen 4.000 kilometer tur/retur for å terpe sang i to tima kver mandag. Og alle e enstemmig, – det skyldes en meget flink og hyggelig dirigent, veldig variert og spennanes repertoar, og et steike flott sosialt fellesskap. Vi legg til at Arne Hals i følge han sjøl har vore med i kôret sia han va 4 år, – de første åran riktignok på fanget til far sin.

Senja mannskôr har øving kver mandag. Og det e i hovedsak mannfolk i området fra Skrolsvik til Finnsnes som møtes på Vesterfjell aktivitetssenter klokka fem.
Men det finnes unntak. Fire persona med sterk tilknytning til Senja reise adskillig lenger for å yte sitt beste, – enten det e Bob Dylan eller Georg Friedrich Händel sine verk som skal framføres til beste.
To mann kjøre fra Tromsø, og en fra Harstad, og det må stengte veia eller storm av sterkaste sort for å hindre dem i å komme. Riktignok tar bass-sangarn fra Harstad hurtigbåten over Andfjorden når det passe, men f.eks. til kôret sin tradisjonelle opptreden i Skrolsvik kirke lillejulaften, blir det bil Harstad/Skrolsvik tur/retur.
Lengste reisa har en anna bass-stemme. Med bostedsadresse Oslo, blir det rundt 1.500 kilometer, kver vei.
Riktignok har har alle de nevnte barndomsheim og fritidsbolig på Sør-Senja, så sangøvlesen blir ofte kombinert med en liten tur innom der.