– En stor takk

Av | 11. desember 2022

Fra Stonglandet kirke idag søndag. Etter konserten der, bar det rett til ny konsert i Vangsvik kirke. Foto: Knut Bringsverd Andreassen

Fra Rigmor Sellevoll:
 – «Julefreden og julestemninga tok nok plass både i kropp og sjel» – som det stod på innbydelsen til konserten som Sør-Senja mannskor arrangerte søndag ettermiddag i Stonglandet kirke når julen skulle synges inn. En gammel tradisjon som er holdt i hevd før julehøytiden. Mannskoret ble startet i 1959 og har vært og er en viktig formidler med å spre sang og musikk til forskjellige anledninger siden den gang.

De fremmøtte i kirken fikk en fin og variert musikk, med veksling av sang og musikk både fra mannskoret og solistene i koret, samt mellom kor og publikum. I tillegg bandt prest Morten Hagen det hele sammen med orientering om sangene som ble fremført, samt leste Juleevangeliet.

En sjelden fin fremføring med denne variasjonen.

Konserten ble avsluttet med sangen «Deilig er jorden». Tenk om alle kunne synge dette i vår urolige verden.

Det ble tid til kirkekaffe og noe å bite i – takket være kirkeforeningens damer som hadde stelt i stand til dette. Dermed ble det tid å ta en prat og renske strupen for de fremmøtte og for mannskoret som forsatte til Vangsvik kirke for neste opptreden.

Takk Sør-Senja Mannskor for en fin ettermiddag.