Vaskeriet på Stonglandseidet legges ned. – Ingen veg utenom ifølge MITRA

Av | 1. juli 2022

Lioubov Groismann like svært dårlig at MITRAs vaskeri på Stonglandseidet legges ned. MITRA svare at det var ingen veg utenom

– Det er riktig at vaskeriproduksjonen Mitra har drevet på Stonglandseidet sykehjem flyttes til Mitra sine øvrige vaskeri på Finnsnes og i Senjahopen fra 01.07.2022, svare Petra Emmel på vegne av Mitra etter spørsmål fra oss.

Lioubov M Groissmann på Stonglandseidet har kontakta oss og uttrykt sterk misnøye med nedleggelsen. Ho påpeike at det blir lang reisevei for de som idag jobbe ved avdelinga på Stonglandseidet, og meine at nedleggelsen e for å spare penga. I tillegg meine ho at bedriften fungere godt, og e viktig lokalt.

– Vaskeriet på Stonglandseidet er ikke godkjent i henhold til bransjestandard for vaskeritjenester til helseinstitusjoner (Smittevern for vaskerier som behandler tekstiler til helse- og omsorgstjenesten), kan Petra Emmel opplyse om. Ho sei og at lokalan har heller ikkje egenskapa og fasiliteta for å kunne oppnå slik godkjenning.

Mitra AS har etter anbudskonkurranse nylig inngått rammeavtale med Senja kommune om vask av tøy til kommunens helseinstitusjona. I denne kontrakten e oppfylling av kravan i bransjestandard lagt til grunn.

Innsøkinga via NAV til VTA (Varig tilrettelagt arbeid) ligg i bunnen for en bedrift som Mitra.
– Innsøkingen til Stonglandseidet er over tid lav og langt lavere enn det antall som legges til grunn for drift i forskriften, kan Emmel opplyse om.

Det er i dag to VTA-ansatte i tilsammen ett årsverk på Stonglandseidet, og begge har takka ja til tilsvarende stilling på Finnsnes.

– Beslutningen er gjennomført etter styrevedtak i Mitra AS. I prosessen er alle interessenter involvert, da spesielt de ansatte i Mitra AS og lokalt NAV-kontor, avslutte Emmel med.