Fleire arrangement våkne til liv igjen, – midtsommarmat og gatefest

Av | 28. april 2022

Magne Hansen sto som første mann i køen i 2019. Han blir sikkert å troppe opp iår og, sammen med et stort antall fleire.

Det strømme på med sommar-arrangement som har hatt to års Coronapause. Vi har allereia nevnt Rødsand- og Skrolsvikdagan. Men det blir meir. Etter en pause på to år, arrangere Senja Historielag  iår Midtsommermat på Hofsøy Byddemuseum søndag 26. juni.
Menyen blir som i alle år tradisjonsmat, – med alle tenkelige varianta mellom rømmkolla, gomme, sild, rømgrøt, røykt laks og syltaflesk.

Men det blir meir mat utpå sommarn.
«Gatefesten» på Stonglandseidet blei arrangert for første gang i 2014. Den e et lavterskel-arrangement for folk i alle aldre, der inngang og aktiviteta e gratis.  Arrangementet e inspirert av tradisjonelle gatefesta nokka lenger sør i Europa.
Mat og drikke må du nok betale for. Utvalget blir sikkert som siste gang i 2019, med masse kake og et stort utvalg av internasjonal mat.
Arrangør er Folkeakademiet i Tranøy i samarbeid med forskjellige lag og foreninge på Sør-Senja, og e iår lagt til lørdag 27. august.