– Kaosreformene, ikke interessant for pressa i Ringvegen?

Av | 28. juni 2021

«Kaosreformene» av Per Gunnar Stensvaag i lokalsamfunnsforeningen fant ingen interesesse hos vår lokale presse. Her er forfatteren i prat med Birgit Andreassen på Joker Stonglandseidet. Foto: OAA

Av Odd Arne Andreassen:
Per Gunnar Stensvaag fra lokalsamfunnsforeningen var innom Jokerbutikken på Eidet i dag. Han har skrevet boken «Kaosreformene». Her tar han for seg kommunesammenslåingen i hele Norge.
Sammenslåingen av Tranøy, Lenvik, Berg og Torsken til Senja kommune er godt beskrevet over seks sider i boka.
Nå reiser Stensvaag rundt og promoterer boka samtidig, og prøver han å treffe lokalbefolkninga for å høre hvordan erfaringene er i de sammenslåtte kommunene. Han sier at misnøyen er stor, i så og si alle sammenslåtte kommuner. Ytterdistriktene taper arbeidsplasser og befolkningen går ned i mange av de sammenslåtte kommunene, noe vi ser også i Senja Kommune. Flere steder står til og med Høyrepolitikere i spissen for å få reversert sammenslåingene.

Overalt har Stensvaag fått førstesideoppslag i lokalpressen. Men her i Senja synes ikke Troms Folkeblad at det er godt eller aktuelt lokalstoff, og var ikke interessert. Merkelig, fire kommuner er slått sammen, og det er jammen ikke bare fryd og gammen i nykommunen. Hva er dette slags lokalavis.