Sør-Senjaværinga om Tourettes på Festspillene i Nord-Norge

Av | 16. mai 2021

Tormod Draget Skavern og sørsenjaværingan Kim-Runar Klodiussen og Paulos Solbø i hardtrening på scenen på Sazza. (privat foto)

– Vi begynte på golvet no på onsdagen etter lang tids forarbeid, og skal arbeide med forestillinga fram til premieren 25. juni i Harstad Kulturhus, sei Kim-Runar Klodiussen.
Forestillinga handle om Tourettes Syndrom, og har tittelen «Har Ikke Meg: Fortellinger om Min Tourettes og Festspillene i Nord-Norge»
Med seg har teaterkunstnaren Kim-Runar med seg en anna sørsenjaværing, musiker og komponist Paulos Solbø. Han jobbe til daglig som musikkprodusent i Trondheim.
I tillegg e regissør og manuskonsulent Tormod Draget Skavern med i laget.

Forestillinga tar utgangspunkt i Kim-Runar sitt liv med Tourettes. Og vi sakse fra programmet:
– I denne livlige forestillingen vitner vi absurde hendelser, «Ticsefanter», komiske øyeblikk, diabolske replikker, overdrevne sammenligninger og tekstlige godbiter.
Når man lever med en synlig, og ofte misforstått, tilstand som Tourettes Syndrom finner man seg plutselig i mange spesielle situasjoner. Noen triste, noen morsomme og noen tragikomiske.
I denne forestillingen får vi ta del i personlige historier, tanker og sammenligninger rundt det å leve med en slik diagnose. I et håp om at vi vil få en bedre forståelse for de som er litt annerledes.