Fibernettet i gamle Tranøy offisielt overlevert idag

Av | 29. april 2021

Et litt kjedelig koronaoppstilt bilde av sentrale persona under overleveringa i dag. Fra v. «gammelordførar» Jan Fredrik Jensen, Rune Myrland, Telenor, Siri Løvlund og Georg Omsted fra Nordix Data, og tilslutt ordfører i Senja Tom Rune Eliseussen.

Ved en god boknafisklunsj på Senja Fjordhotell blei fibernettet til Telenor på Sør-Senja offisielt overlevert i dag. Avtalen blei signert 6. desember 2019, men utbygginga tok litt lengre tid enn beregna. Nokka som covid-restriksjona får ta mykkje av skylda for.
– Telenor har investert 11,2 mill kroner i utbygging. En god del e finanisert med tilknytningsavgift og offentlige bevilgninger, men vi regne med 10-12 år før anlegget går med overskudd, opplyste prosjektleder i Telenor Fiber Rune Myrland.
Såvel «gammelordførar» Jan Fr Jensen som dagens ordfører Tom-Rune Eliseussen takka Telenor og egne ansatte for innsatsen. Og Tom-Rune antyda at man jobbe for å muligens få på plass ei fiberutbygging mot Hofsøya.
Nordix data har stått for sjølve bygginga, og Georg Omsted i firmaet kunne opplyse om at det e satt av nok tilknytningspunkt på strategiske plassa for å kunne ta imot etternølera som kunda. Dem får riktignok ei billigar tiknytningsavgift, men totalsummen første året blir det samme som dem som blei med fra starten.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *