Oppdatering mandag formiddag: – Fortsatt ingen nye smittetilfeller

Av | 15. mars 2021

Pressemelding fra kommunen:

 – Svaret på over 500 koronaprøver fra forrige uke er alle negativt, og det er foreløpig god kontroll på smittesituasjonen i Senja kommune.

Senja kommune fikk som kjent påvist et nytt tilfelle med korona den 6. mars, samt to tilfeller 9. mars. I forbindelse med disse tilfellene ble det i uke 10 tatt over 500 koronaprøver. Alle disse prøvene er negative. Prøvene inkludere blant annet mange av nærkontaktene sin prøve tatt på dag 7 i karantene.

Resultatene er svært gledelig og tyder på at vi foreløpig har god kontroll på situasjonen. Det kan gå inntil 14 dager fra man blir smittet til man utvikler symptomer. De fleste utvikler symptomer innen første uke, men det er altså fortsatt litt for tidlig å konkludere.

Det er uansett grunn til å rose både de berørte og befolkningen. Vi har innenfor en drøy uke hatt 3 smittetilfeller hos personer som er i Senja kommune, som ikke har medført større utbrudd. Det er veldig positivt. Vi har imidlertid ikke klart å finne smitteveiene til de to tilfellene som ble varslet 9.mars.

Vi må fortsatt ha høyt fokus på grunnleggende smitteregler og spesielt ha lav terskel for å teste oss ved symptomer.