Adventskalender som kreve litt sjøldisiplin

Av | 20. november 2020

– Nordnorsk Ølkalender e et samarbeid mellom fire små bryggeri nordpå, Harstad Bryggeri, Bryggeri 13 i Tromsø, Qvenbrygg i Vadsø i tilleg til Senja Handbryggeri, kan han Bjørn Stangnes på Senja Handbryggeri fortelle.
– Ideen kom fra Harstad Bryggeri, og de tre andre, oss inkludert, brukte ikkje lang tid på å bestemme seg for å være med i dette. Kalenderen består da av ei eske med 24 ulike øl jamnt fordelt på de fire bryggeriene. Som alle adventskalendre må man også her åpne ei luke hver dag for å se hvilken overraskelse som skjuler seg bak luka.

– Vi syns det er stas å tilby en kalender med produkta også fra andre bryggeri i nord. Det blir et variert utvalg, og et godt høve til å få en smak fra andre lokale bryggeri, sei han Bjørn.
Senja Handbryggeri har hatt stor pågang av folk som ønsker Nordnorsk Ølkalender. Dem har supplert med nokken ekstra, men har dessverre ikkje nok ikke til alle som ønske det.
– Dersom man farte litt rundt i fylket, så e det fullt mulig å ta kontakt med de andre bryggeriene – kanskje de kan ha noen til overs, trøste han Bjørn med.