Svart belte i scenekunst

Av | 4. november 2020

På fritida driv han med kampsport (han har svart belte i Taekwon-Do), trylle, klovne og gjør andre teater-relaterte ting. Det e ikkje så langt unna det Kim-Runar Klodiussen fra Stonglandseidet jobbe med til dalig fra sitt kontor på Sazza. Hannes mål e å etablere seg som scenekunstner og freelance-skuespiller.

Han har en solid teaterutdannelse. Før de siste studian ved Nord Universitet (tidl. HiNT), tok han bachelor i «Drama, Theatre & Performance Studies» ved «The University of Roehampton» i London. Det har ført til diverse freelance oppdrag både som skuespiller og kursholder på TV og teater, både i London og i Norge. Han har og jobba som teaterlærer ved Kulturskolen i Tromsø.

Sjøl om han har base på Senja, håpe han i framtida å reise rundt i landet og resten av verden som skuespiller, teaterskaper, regissør og drive anna teaterrelatert arbeid. Både med egne og i andres prosjekta.

I det sjølbiografiske teaterprosjektet «Har Ikke Meg: Fortellinger om Min Tourettes», som har urpremiere under Festspillene i Nord-Norge 2021, samarbeide han med Sør-Senjaværingen Paulos Solbø. Solbø jobber til vanlig som musikkprodusent og fungerer i dette prosjektet både som komponist og utøvende musiker. Tormod Draget Skavern fra Trøndelag står for regien.
Med dette prosjektet e han valgt ut som «Ungkunstner» av Festspillene, og i tillegg har dem fått stønad til manusutvikling av både Kulturrådet og Dramatikkens Hus. I tillegg e intensjonsavtala med diverse samarbeidspartnere om co-produksjon, markedsføring på plass.

Men før det e å målet bli en kulturressurs i kommunen og etterkvert i heile regionen.

En tanke om “Svart belte i scenekunst

  1. Gunnar Torgersen

    En flott kar, og en ressurs vi må vite å ta vare på i Senja!

Det er stengt for kommentarer.