Fiber: Litt forsinkelse, men første oppkobling e rundt hjørnet, og Flakstadvåg tilbys fiber

Av | 2. oktober 2020

– Vi har fått bygd ut veldig mykkje på tross av forsinka ferieavvikling og corona, og har hengt opp linja fra Å mot hhv Rødsand og Skrolsvik. Den første tilkoblinga e rett rundt hjørnet, opplyse prosjektledelsen i Telenor til oss idag.
Og takket være utbygginga på Sør-Senja, går Telenor i nærmeste dager ut og tilbyr fibertilknytning på Flakstadvåg. Salget og interessen der avgjør om ei utbygging i bygda lar seg gjøre.

Opprinnelig plan var å bruke kabelen til Breibandfylket Troms innover Stonglandshalvøya mot Stangnes. Det lot seg ikkje gjøre, – kostnadan blei for stor. Derfor skal Telenor bygge egen linje innover. Utstyret til dette e allereia bestilt.

Dette, samt at meir enn planlagt meter kabel måtte graves ned, har ført til forsinkelsa og økte kostnada.

Fortsatt i følge prosjektledelsen, vil fastboende bli prioritert i hht inngått kontrakt. Det kan føre til forsinkelsa mot hytteområda som ligg utafor hovedtraséen. Der må kanskje en viss egeninnsats i form av graving til for å kunne forsvare og/eller framskynde ei utbygging.
Fritidsboliga som ligg i tilknytning til hovedtrasé og bolighus blir kobla opp fortløpanes.

Utbygginga på Stonglandseidet går som planlagt, – etter at abonnenta ute i «ytterdistriktan» e kobla opp.
Dem har forøvrig det dårligste tilbudet idag.

3 tanker om “Fiber: Litt forsinkelse, men første oppkobling e rundt hjørnet, og Flakstadvåg tilbys fiber

 1. Ola Valvåg

  Hvordan kan det ha seg at det blir rimeligere å bygge ny linje innover Stonglandet enn å bruke den kabelen som ligger der fra før.
  Jeg syns forøvrig at utbyggeren nå burde kunne sende en orientering om framdrift mv i prosjektet til oss som har bestilt tilknytning.
  Ola Valvåg

 2. Helge N Nilssen Innleggsforfatter

  Godt spørsmål! Har sendt videre, leder for den fysiske utbygginga er tilbake fra ferie mandag..han kan svare

 3. Tom Benjaminsen

  Bra!
  Har du noen måte å komme i kontakt med utbygger på? De som strekker kabel har ikke veldig mye peiling på planene. Det går mot høst og frost, så det ville være greit å få vite hvor vi skal grave ned rør for trekking av fiber fra tomtegrense til huset – spesielt der det er linjer på begge sider av huset.

Det er stengt for kommentarer.