Du treng ikkje være redd for å oppsøke legetjenesten!

Av | 30. mars 2020

Legetjenesten i Sørreisa og Senja ønske å nå ut med litt informasjon.
Vi legg derfor ut denne meldinga ifrå Gunn-Mari Eliseussen, konsulent for Service og kommunikasjon i Senja kommune.

Kontakt legen hvis du har behov for undersøkelse
Senja og Sørreisa kommune ønsker å minne våre innbyggere på at ingen trenger være redd for å oppsøke legetjenesten når de har behov for det.

Det har tidligere vært fokus på at legetimer som kan vente bør avbestilles for å redusere smittefare, og for å ivareta helsetjenestens kapasitet til å ta seg av koronasituasjonen. Dette gjelder fortsatt, men det er likevel viktig at innbyggere som trenger å komme til lege eller legevakt for undersøkelse fortsetter å ta kontakt for å få den hjelpen de trenger.

Vi tar oss av smittevern
Hvis du trenger å komme til undersøkelse hos fastlege eller på legevakt, så er det vårt ansvar å gi deg forsvarlig helsehjelp. Vi ivaretar smittevernhensyn slik at du ikke skal være redd for å bli smittet eller for å smitte andre.

Ikke nøl med å ta kontakt
Særlig viktig er det at de som føler seg alvorlig syk ikke nøler med å ta kontakt. Vi er her for dere og ønsker at dere tar kontakt slik at vi kan hjelpe dere på en god måte. Ingen er tjent med at det oppstår forsinkelser fordi befolkningen er usikre på om legetjenesten er tilgjengelig.

Noen kan få et godt tilbud gjennom e-konsultasjon og videokonsultasjoner, men alle fastlegekontorene og legevakta er åpen og tar selvsagt imot de som trenger å komme til undersøkelser.

Hvis legen din vurderer at en oppsatt time kan gjøres som videokonsultasjon vil du bli kontaktet.

Ved mistanke om koronasmitte
Vi minner samtidig om at hvis du får alvorlige symptomer på koronaviruset skal du ikke møte opp for testing før du har avtalt det på telefon. Ring fastlegen din, eller legevakt på telefonnummer 116 117, utenfor legekontorets åpningstid.

Det er kun ved livstruende sykdom eller skade at 113-nummeret skal ringes.