Søndag: Nye tilfeller av smitte i Senja kommune

Av | 29. mars 2020

Pressemelding fra Senja kommune:

Tre nye tilfeller av koronasmitte i Senja kommune

De to personene som ble testa knyttet til personen som fredag fikk påvist viruset, har fått bekrefta sine prøver.

Krever ikke nye tiltak

Personen som fikk påvist smitte fredag fikk viruset da han var på en forretningsreise i Bodø 10.03.2020. Fordi han for å være sikker, satte seg selv i karantene etter reisen var det få nærkontakter i smittekjeden.

  • De to personene ble testet fordi de hadde symptomer, og ellers er smittekjeden spora. Flere nærkontakter er i karantene, uten å vise symptomer så langt, sier kommuneoverlege Aslak Hovda Lien.

Alle forholdsregler ble tatt da den første i denne smittekjeden testa positivt, så de to nye smittetilfellene gjør ikke at flere må i karantene, forklarer kommuneoverlegen.

Nytt smittetilfelle

En tredje person i Senja kommune har også fått påvist koronasmitte i løpet av helga. Denne personen var den 14.03.2020 i Tromsø, og har siden vært hjemme i en selvpålagt karantene.

  • Personen ble testet fordi han er i risikogruppa. Han er nå hjemme i isolasjon, og en av hans nærkontakter testes også, sier Hovda Lien.

I tillegg er to nærkontakter satt i karantene, uten å ha symptomer.

  • Det er viktig at folk fortsatt er svært skjerpet for å unngå at de blir hverandre sine nærkontakter ved utbrudd, sier Hovda Lien.

Kommuneoverlegen minner om myndighetenes råd om å holde minst to meters avstand, unngå kontakt når man er syk, ha god host- og håndhygiene og å redusere fysisk kontakt mest mulig.

Til sammen har nå 15 personer i Senja kommune fått påvist smitte. En av disse er friskmeldt.