Ni nye tilfeller av koronasmitte i Senja kommune

Av | 21. mars 2020

Pressemelding lørdags kveld fra Senja kommune:

Lørdag 21. mars er det bekrefta at ni nye personer er smitta av koronaviruset i Senja kommune. Til sammen er smittetallet nå oppe i 11 personer.

Smittetilfeller henger sammen

Alle de nye smittetilfellene har hatt kontakt med hverandre. Åtte av disse er i familie med personen som torsdag 19.mars ble bekreftet smittet, og som jobber på en helseinstitusjon i kommunen.

  • Alle forholdsregler ble tatt fra torsdag da den ansatte på sykehjemmet ble bekreftet smittet. Personen hadde heller ikke vært på jobb fra tirsdag da prøven ble tatt. Et stort antall ansatte og alle pasienter ved avdelinga ble satt i karantene torsdag, og de nye tilfellene i dag har hverken tilknytning til sykehjemmet, eller krever nye tiltak der, sier smittevernoverlege Steinar Konradsen.

De åtte personene i familien som nå har fått bekrefta smitte har vært i karantene, og nærkontakter er kartlagt.

  • I utgangspunktet innebærer derfor ikke disse åtte nye smittetilfellene at det er andre personer rundt dem som må i karantene. Men det gjøres nå en ny kartlegging for å være helt sikker, sier ordfører Tom-Rune Eliseussen.

Prøvene som ble tatt av den andre ansatte ved sykehjemmet denne uka, ga ikke entydige svar, og må derfor tas på nytt.

Får behandling

Den niende nye personen med bekrefta smitte i kommunen har også være i kontakt med familien med et stort antall smittede. Personen har også vært i Sverige for over ei uke siden, men gikk i karantene da regler for dette også ble gjeldende for våre naboland.

Denne personen er innlagt på UNN og får behandling der. Tre personer er satt i karantene som følge av nærkontakt med dette smittetilfellet. Ingen av de har symptomer.

  • Den smittede ble sendt til UNN i ambulanse fredag kveld. På grunn av symptomene pasienten hadde ble alle nødvendige hensyn til smittevern tatt, forklarer smittevernoverlege Steinar Konradsen.

2 tanker om “Ni nye tilfeller av koronasmitte i Senja kommune

    1. Helge N Nilssen Innleggsforfatter

      Det blir opp til lokal helsemyndighet å eventuelt svare på.

Det er stengt for kommentarer.