Internettutbygging, på tide med litt dugnad

Av | 20. mars 2020

Det finnes ingen garanti, men vi har no muligheit for at de grønne områdan på kartet og kan få fiberutbygging. Den røde likkje sirkelen på Stonglandseidet vil berge seg, – men det kan torpedere for alle andre.

Kommentar:
No har strekninga Stangnes-Eidet, Eidet-Skrolsvik, samt Å-Rødsand, – kort og godt det meste av Sør-Senja, – sjansen for å endelig  få på plass ei fiberbasert Internett-tilkobling. Der kan du surfe, google, fordype deg i Facebook og sende mail som før, men i knirkefritt tempo. Du kan ha et heimekontor som e istand til å møte dagen og framtida, – slippe å ha frustrerte unga som skal gjøre leksen på nett, -samt se de TV-programman og filman du vil når du vil.
No e det tid for dugnad.

Vi snakke ikkje om en dugnad i tradisjonell forstand der vi skal montere lekeapparat, røyse veglysstolpa og male samfunnshus, men der vi går sammen om velge en leverandør som sørge for at flest mulig får det fibertilbudet på Sør-Senja som vi snart e de einaste i landet som ikkje har.
Eg like ikkje monopol, men skal andre aktøra no pluselig prøve å kapre kunda der det koste lite å bygge ut, vil kun dem som bor på Stonglandseidet få ei utbygging. Sjansen kan kanskje komme seinar til Skrolsvik og Rødsand, men Frovåg, Stangnes, Lekangen, Valvåg, Risøyneset, Lanes, heile Å-bygda, Olaheimen, Finnelva, Grønvika, Ra, Hamna, Skjervika, Gjerdvika, Rydningen med fleire vil være utestengt.

Det e på tide med en dugnad her, der våre handlinge føre til det beste for felleskapet. Det beste for oss alle. Ei handling der vi bryr oss om de andre.

Det e ikkje sikkert at Telenor får de 185 kundan dem treng for å starte si planlagte utbygging. Men dem representere den sjansen vi har no. Tar vi ikkje den, går toget for alt for mange bygdelag.

I følge en meir lokal leverandør har dem vore klar for et tilbud på Stonglandseidet ei god stund. Men dem hadde tydeligvis ikkje tenkt å gjøre nokka med det før no, – når Telenor e på banen for ei utbygging på heile Sør-Senja. Ei slik fløte-skumming syns vi lite om.
Det e ei snever handling uten omtanke for at det kan torpedere ei utbygging for resten av Sør-Senja.

Eg har bestilt, – hos Telenor.