Bluesverdenen kom heim til Sør-Senja i går kveld

Av | 24. mars 2019

 

Geir Bertheussen starta si bluesreise som unglunt med øving i bislaget heime på Stranda på Stonglandet. Igår kveld leverte GB Blues Express en heftig «Home Coming-gig» før kursen settes mot Spelmannspris og påfølgende EM i blues i Portugal.

To tima før gigstart va det fullt på Senja Fjordhotell i går kveld. Og det fyltes på heile tida.
Då Blues Expressen reiv i gang første instrumentallåten, og han Geir Bertheussen sjøl entra scenen, va det sammenhenganes trøkk i vel en time.
Det blei en velfortjent pause før siste avdeling. En pause der han Geir oppfordra folk om ikkje å forlate for å gå på andre puba i nærheita, vel vitende om at nærmaste pub låg 60 kilometer unna. Akkurat i den replikksterke verden har han ikkje forandre seg nokka særlig.
En svært samspilt og rutinert gjeng lot seg ikkje prege av at dem ankom Sør-Senja tidlig på morran etter fullt kjør på Prelaten i Tromsø kvelden før.
Og akkurat samspilt og rutinert e Blues Expressen blitt etter en travel sesong hittil. Men det hindre ikkje en spilleglede, en spontanitet og en lidenskap som skal prege et ekte bluesband.
Geir Bertheussen Blues Express har ikkje lært seg å spille blues, – dem kan det.

I vekka som kjem skal en singel spilles inn, og skjorta skal strykes før Spelmannsprisen lørdag der dem e nominert med siste plata i klassen blues.
Men tid til feiring, uansett utgang på det, bir det dårlig tid til. Tidlig søndags morra sette gjengen seg på fly til Ponta Delgadas på Azorene der dem representere Norge i EBC, – «Europamsterskapet» i blues.