Bindeleddet, skoleavisa som dreiv med «utilbørlig politisk press»

Av | 26. februar 2019

Forside av nr 2: Helge Magne Rochmann strekke seg langt under lengdehopp på skolens idrettsdag

I 1973 såg skoleavisa «Bindeleddet» ved Stonglandet skole dagens lys. Det var elevene sjøl gjennom elevrådet som ga ut avisa. Lærere i bakgrunnen var Kjell Nergård og Tor Egil Lund.

Tre ganger blei avisa kåra av «Undommens radioavis» til Norges beste skoleavisa, og tildelt URA-mikrofonen. Etter andre tildeling kom NRK ved Dankert Freilem og laga reportasje om den populære og engasjerte skoleavisa som operererte med et opplag på opp mot 800 eksemplarer.

Avisa brakte forskjellig skolenytt, men engasjerte seg og i samfunnet. Innimellom reportasje fra skolens idrettsdag, blir f.eks. Islands nyutvida 50 mils fiskerigrense behørlig behandla.

Et spesialnummer om eldreomsorgen i Tranøy vakre furore, og avisa blei tatt opp som egen sak i skolestyret, anklaga for å bedrive «utilbørlig politisk press». Men «korreksen» blei nedstemt mot to stemma.

Fra Lennart Nordhus har vi fått kopi av fleire av avisene. Stor takk til han! Men vi mangler det aller første nummeret,- og det skulle vi gjerne fått tak i.

Her kan du laste ned faksimile av nr 2, utgitt i 1973:

Bindeleddet 1973 10

3 tanker om “Bindeleddet, skoleavisa som dreiv med «utilbørlig politisk press»

  1. Eivind Christensen

    En sann glede å lese. Lokalhistorie i A-klassen. Mer….mer…..

Det er stengt for kommentarer.