Amerikanske julesanga, med stødig hjelp fra Vassvika

Av | 28. november 2018

Dag Erik Pedersen med sin kontrabass.
Foto: Pål Are Bakksjø/Dag-Eriks FB-side

Det e ikkje kver dag vi får overlevert en CD til fri vurdering og omtale. Men i går skjedde det, – «The Greatest Gift» med England Brooks Orchestra.
Og ka har den med Sør-Senja å gjøre? England Brooks e en kvinnelig artist fra Los Angeles og bor i Bodø, så det blir for langt unna vårt primære nedslagsområde.
Men når bassisten bor i Vassvika, som en av ytterst få naboa i den likkje bygda like nord for Stonglandseidet, får den meir enn nødvendig lokal interesse.

Bassisten Dag Erik Pedersen e ikkje så mykkje synlig i nærområdet. Men han e ettertrakta med sin kontrabass, og har turnert de siste år i Norge, Russland og Skottland. Han har med sitt svært så dyktige basskomp blitt brukt bl.a. av Karin Krogh, Cecile Nordby, Silje Nergård, Libe Marie Roggen med fleire.
De siste seks år har han jobba fast sammen med «England Brooks Orchestra» (EBO).

– EBO e egentlig et jazzband, men denne splitter nye CD-en e ikkje laga for å tilfredsstille det faste jazzpublikummet våres, men for å presentere flott amerikansk julemusikk, sei han Dag Erik.

Vi e enig med han Dag. England Brooks sin varme stemme gir ny glans til gamle «juleslitera». Og med lavmælt komp utført av Dag Erik Pedersen på bass, John-Kåre Hansen på gitar, Magne Arnesen på piano og Roger Johansen på tromme gjorde avspillinga av plata den mørketidstunge formiddagen adskillig lettar.

Det einaste sporet der bandet får slippe til litt meir av sine jazzfingra e «Silver Bell». Men ikkje meir enn at den glir rett inn i et hvert møblert hjem.

CD-en e solid handtverk. England Brooks sin stemme e som skapt for ei nordnorsk mørketid. Og lokalpatriotisk som vi e, syns vi kontrabassen fra Vassvika va ei svært så stødig plattform.

Kor du får tak i CD-en? Det må du spørre han Dag Erik om.

En tanke om “Amerikanske julesanga, med stødig hjelp fra Vassvika

  1. Helge N Nilssen Innleggsforfatter

    Beskjed fra Jostein: Joker på Eidet selger CD en som er omtalt med Dag Erik

Det er stengt for kommentarer.