Aggressiv elg, berga av snill bussjåfør

Av | 9. februar 2024

Her e elgfamilen utfor døra hos ho Margareth Edvardsen i halvsju-tia i kveld. Ku, kvige og okse m/felt horn på venstresia og 2 tagger på høyresia, sei ho. Foto/skjermdump gjennom stuevinduet: Margareth

– Tusen takk til den snille bussjåføren som tilbydde seg å kjøre oss den korte biten fra busslomma og opp til barnehagen imårrest, skriv ho Renathe Isaksen på FB.
Ho fortell til oss i Budstikka at en elg som sto få meter unna begynte å legge øran bakover og vise tegn til aggressjon. Heldigvis sto den i ro til bussen kom, og hverken sjåføren eller ho såg det som forsvarlig eller lurt å gå forbi den.

Her e elgkua ved busstoppen nedfor barnehagen igår, på tur opp mot barnehagen. Foto:hnn

– Det e blitt en risikosport å gå ute i området når det blir mørkt, fortell ho Caroline Mariell Solum i nabolaget. Ho går daglige morra- og kveldstura med hunden, og e blitt livredd for å møte på elgkua med kalven.
– Ho e ei hissig mor, som kjem brakanes mot deg om man kjem for nært, fortell ho.
Ho har hatt elgkua etter seg tidligere, og synes det e skummelt at elgen e blitt så nærgåanes og ikkje vise tegn til å trekke seg unna når man møte på den.