Fullt hus og vel så det på lokal fortellerkveld

Av | 22. november 2023

Her presenteres utskrift fra sogneprestens beretning fra 1665 som kan fortelle at det kun var èn husstand i bygda det året. Det var «Enken Marit» med sin fostersønn «Olle» på 4 år. Det e de første skriftlig dokumenterte innbyggeran i bygda. Foto: Dag A. Larsen

Det måtte hentes fleire stola, og til slutt va det ikkje plass til meir. Men med litt godvilje gikk det greit på Våres Kafè på Eidet i går da historielaget tok opp igjen tradisjonen med fortellerkvelda om de enkelte bygdelag på Sør-Senja.
Det blei en historisk gjennomgang av folket i bygda fram til slutten av 1800-tallet, samt en masse flotte bilda fra 1900-tallet.
Fleire ytra ønske om å få litt innføring i søk i kirkebøker og folketellinge på Internett, – og det blei sagt at det måtte man få til.

Faksimile av prestens register fra 1665, hvor «Enken Marit» er ført opp som einsate innbygger på Eije