Geiteflokk som går på strøm

Av | 4. august 2023

«Nofence» heite det, og det betyr «ingen gjerder».
En heil geiteflokk e for tida i full aktivitet med å rydde bort kratt og buske en plass på Sør-Senja.
– Skal du gjerde for geiten, må du gjerde med lerret, skal visstnok være et lokalt oppgitt utsagn for et par generasjona sia. Og den som har prøvd å gjerde for å holde geiten unna, veit at det e en nesten håplaus oppgave. Men ikkje med dagens hjelpemidla i form av en dings i klaven rundt halsen. Når ledergeitene nærme ses ei usynlig grense trukket opp på et digitalt kart, får dem en kraftig lyd om at dem nærme seg forbudt område. Og dess nærmar grensa dem går, dess kraftigar blir lyden. Og skulle dem fortsatt være ulydig, får dem seg et lite støt.
Men det får dem kun en gang, – geite lære fort.