Ei tid for alt, også på skipsverftet på Hals

Av | 30. juni 2023

-Eg e no egentlig pensjonist, sei Iver Ryvoll (til høyre). -Og eg regne med å bli det om nokken år, sei han Charles. No går de to driveran på Tranøy Slipp AS inn i en ny kverdag.

Idag va siste arbeidsdag for det tradisjonsrike skipsverftet Tranøy Slipp AS, – iallfall i den forma verkstedet har hatt i snart to generasjona.
– Det e ei tid for alt, sei han Charles, som bedyre at han ikkje skal slutte å arbeide. Med Senja Fjordhotell og turistfiskeanlegg heime i Frovåg har han meir enn nok å fylle døgnet med.
– Og eg e no egentlig pensjonist, sei han Iver.
Han skal no først ta seg nokken vekke ferie. Når den e over, e han ikkje redd for å arbeidsledig.
– Eg har meir enn nok å holde på med, og blir nok kanskje fortsatt å gå endel inn og ut av døren her på Hals, medgir han.

I 1972 starta Jan og Isak Hofsøy bedriften «Brødrene Hofsøy AS» på Hals. Dem bygde opp en maritim bedrift fra grunnen av, og i en mannsalder dreiv dem et skipsvervt med til sine tider svært stor og allsidig aktivitet.
I 1998-99 va tida inne for det pensjonerte brødreparet å trappe ned. Charles Olsen og Iver Ryvoll hadde kver for seg dreve service innafor maritim bransje ei tid. Dem gikk sammen, og overtok bedriften. Ved nyttår 1999/2000 såg Tranøy Slipp as dagens lys.

Flakstadvåg Laks AS overtar no aksja og eierskap i Tranøy Slipp AS.
– Vi kjøper Tranøy Slipp primært med tanke på egne behov knyttet til oppdrettsvirksomheten, svare Roy Alapnes.
– Videre drift av tradisjonelle slipp-tjenester vil ikke bli gjennomført i sommer, men vi gjør en helhetsvurdering i løpet av høsten om veien videre, sei han.