En tradisjonell «juletrefest»

Av | 7. januar 2023

Julenissen kom også på besøk, med godteposa tel store og små. Han hadde overnatta på Senja Fjordhotell i Frovåg, og hadde parkert reinsdyran der førr anledningen

Kristine og Oskar sang «Nisseloven» med innlevelse og sjarm

Tekst og bilder: Silje G Nilssen
I går va det tradisjonell juletrefest på Vardheim på Hals, og rundt 35 store og små hadde møtt opp tel ei trivelig stund. Det va først gang rundt juletreet, og etterpå flotte musikalske innslag med både sang og orgelspelling fra Kristine Husevåg Hofsøy, Oskar Ryvoll, Eli Husevåg Hofsøy og Cecilie Halsnes. ‘Støvsugarn’ måtte førresten skrus på bak sceneteppet for å gi luft til orgelet før ho Kristine kunne spelle på det.

Egil Hofsøy leste fra ‘Gauken’, ei «avis» som e Hals og Hofsøya sin versjon av ‘Tolken’ på Stonglandet. Her førtelles det om små og store nyheite (eller skrøne) fra området, alle med en humoristisk vri.
Etterpå va det salg av varm sjokolade, kaffe, lekre, påsmurte brødskive og smakfulle kake.
I loddtrekninga tel slutt va det mange flotte premia.

Tippeglass e en gammel klassikar. Her skal du tippe den totale vekta på glasset med godteri, og den som kom nærmast denna gången va ho Herbjørg Valvåg

Det e tradisjon at bygdelaget på Vardheim tar over juletreet som BL Ny Dag bruke på juletrefesten på Solvang i romjula. I år va det imidlertid skjedd en misførståelse, og juletreet som blei frakta tel Hofsøya va furutreet som hadde stått tel pynt utførr Solvang, og ikkje grantreet som hadde stått inne. Fint va det likavell, og ho Solveig Hofsøy kunne førtelle at nåkka av juletrepynten som brukes nok e heilt fra krigens daga.