Stor aktivitet i Stongodden

Av | 15. september 2022

Storbilberging samt en rekke andre bila sto parkert ved muséet på Hofsøya idag. Folket blei frakta inn med helikopter. Det blei ikkje en journalist fra avisa Nordlys. Han tok optimistisk fatt på gåturen utover.

Det har ikkje vore større aktivitet i Stongodden sia tyskeran prøveskaut Adolf-kanonan på Trondenes mot en kvitmalt blink på bergan der på slutten av krigen. Ja kanskje bortsett fra i den hardaste moltebærtida.
Idag gikk helikopter i skytteltrafikk med folk fra Hofsøya til området der det amerikanske Osprey-helikopteret står godt parkert i Larsvika.
Opprinnelig dato for fjerning av luftfartøyet va 19. september, men det ryktes no at det blir den 22. Det skyldes at en stor flytekran e på tur oppover norgeskysten, og e nokka forhefta på grunn av véret.
Det kan komme fleire forsinkelsa. Arbeidet på den svært så vérutsatte plassen har vore velsigna med nordaust og fralandsvind hittil, – men det skal snu. Den 20. slår han om til sørvestlig vind. Riktignok «berre» bris. Men bris i Stongodden oppføre seg som om det e kuling.