Telenor starte utbygginga av fiberbreiband mot Hofsøya

Av | 15. juni 2022

Kartet vise alle som kan sikre seg breibandsfiber i løpet av året

Senja Kommune og Telenor signerte avtalen om utbygging av fiberbreiband på Hofsøya 19. mai. Prosjektet har en avtalt sluttdato innen slutten av 4. kvartal 2023 – men Telenor forventer at de fleste kundene skal ha fått sine tjenesta innen sommerferien neste år, kan prosjektleder Rune Myrland i Telenor opplyse om.
Det e 53 adressa på byggelista – og salget per nå er 9 bestillinge. Telenor forvente at det e fleire som er interesserte, og e i gang med å kontakte beboere og fritidsboliga over telefon.

Nordix Data e entreprenør, og jobben med prosjekteringa av utbygginga e godt i gang.
– I de kommende dagan har vi montøra som befare området med hensyn til framføring av kabel, og vi oppfordre de som vurdere fiberbreiband legge inn bestilling så tidlig som mulig slik at man får planlagt og effektivt bygd ut fibernettet, sei Myrland.
– Spesielt fritidsboliga som ikkje vise interesse vil risikere å ikkje bli klargjort for fibertilkopling i framtida. Det vil av økonomiske årsaka ikkje bli brukt midla for klargjøring til enkeltadressa som ikkje bestille fiber i prosjektet, sei han.

Kablan som strekkes vil i hovedsak følge eksisteranes strøm- og telestolpa i området.
– Ta kontakt med Telenor eller sjekk din adresse for bestilling på telenor.no, oppfordre prosjekledarn om. Og avslutte med at Telenor og Senja Kommune ser fram til å endelig å sikre gode breibandsløsninge til næringsliv, fastboanes og fritidsboliga på strekninga Stonglandseidet – Hofsøya.