En korreksjon til D/S Malangens grunnstøting på Bispeflua

Av | 31. januar 2022

Vi fikk denne kommentaren til saka fra den aller yngste som var med på hendelsen, og synes vi tar den inn som egen «sak»:

– En liten korreksjon. Den 6. mars gikk DS Malangen på Bispeflua. Den kom ikke fra Harstad, men fra Tromsø. Siste delen av ruta var Vangsvik – Stonglandseidet – rundt Dyrøya med flere anløp – og var på tur inn til Lekangsund. Jeg var om bor. Nå husker jeg ikke så mye av turen, men den har interessert meg i ettertid. Jeg var babyen som kom i land i livbåt på Lekangen. Jeg har blitt fortalt at jeg tok grunnstøtingen med knusende ro og sov hele tiden til jeg kom inn på kjøkkenet på Solbø. Det finnes folk (utenom meg) som enda er i live og husker hendelsen.

Jeg har også etter det vært mange ganger i land på Bispeflua. Far min hadde tilsyn med lykta da den ble etablert. Han hadde tilsynet til han døde, og da tok Karstein Rochmann over og hadde det til Fyrvesenet selv tok tilsynet.
Solvar Nordheim

En tanke om “En korreksjon til D/S Malangens grunnstøting på Bispeflua

Det er stengt for kommentarer.