Økende smitte, – kommunestyremøtet i morra avlyses

Av | 24. november 2021

Møtet i Senja kommunestyre i morra, 25.11.21 e avlyst.
I følge melding fra kommunen skyldes avlysinga  nye korona-anbefalinge som innføres i Troms og Finnmark i dag 24. november.

Her e bakgrunnen for avlysinga:

Status smitte i senja kommune
24.11.21
Smittesituasjonen i Troms og Finnmark har nå over flere uker vært økende. Dette har medført økning av innleggelser i spesialisthelsetjenesten, noe som har gjort at situasjonen i sykehusene nå er svært krevende. Det er stabilt rundt 20-25 personer innlagt på UNN med covid-19 i smitteførende fase. I tillegg er det mange innlagte på grunn av covid-19 som ikke lenger er isolert. Det totale antallet pasienter med covid-19 på UNN er derfor mye større. Dette medfører igjen at andre sykdommer og tilstander blir stående ubehandlet. Vi må få understreke at vaksinering for covid-19 klart reduserer faren for alvorlig sykdom og innleggelse på UNN. Flertallet av innlagte er uvaksinerte, og gjennomsnittsalderen er rundt 47. Blant vaksinerte er gjennomsnittsalderen 75, altså en klar forskjell. Har du ikke tatt vaksinen, anmoder vi på det sterkeste å ta den! Dette for å både beskytte deg selv, og for å ta et samfunnsansvar.
I Senja kommune er det ca. 20 bekreftet nye smittede per uke. Det betyr at aktuell smittesituasjon i kommunen er stabil men usikker. Vi må forvente økt smitte dersom vi ikke nå gjør noen grep for å redusere risikoen.
I sykehjem og hjemmetjeneste er det allerede innført tiltak for å redusere risiko for covid-19 sykdom hos de mest sårbare. Det er innført bruk av munnbind for ansatte i sykehjem og hjemmetjeneste samt besøkende våre institusjoner. I tillegg er vi kommet godt i gang med vaksinering av alle over 65 år.
I tiden fremover anbefales følgende for befolkningen i Senja kommune:
• Fokus på å holde god håndhygiene (sprite hender, god håndvask)
• Bruk munnbind når du er på offentlig sted eller reiser kollektivt der du ikke kan holde 1 meter avstand. (Anbefalingen gjelder alle over 12 år)
• HOLD DEG HJEMME HVIS DU ER SYK! (hoste, feber, vondt i halsen) Og ha lav terskel for å teste deg med hurtigtest/selvtest.
Ta hurtigtest hvis mistenkt smittet eller symptomer, og hvis positiv, ta kontakt med smittesporingsteamet på 77 88 33 33 for å avtale bekreftende PCR test (prøve som sendes inn til UNN). Er du positiv, husk å isolere deg hjemme og gi beskjed til dine nærkontakter om å kjenne etter symptomer og teste seg. Hurtigtester deles ut gratis til alle med symptomer eller som er nærkontakter, på teststasjonen fra kl 12- 15 alle hverdager.