Kun 70,1 % valgdeltakelse i Senja

Av | 14. september 2021

Terje Hofsøy møtte opp også ved årets valg for å utføre sin borgerplikt. Kor mange gonga han har gjort det ved tidligare valg i Halsnes og seinare Stonglandet valgkrets, hadde han ikkje tall på i farta. Men det e mange.

Valgresultatet va tidlig klart igår. Det skyldes at den første opptellinga rundt i landet starte umiddelbart i de enkelte stemmelokalan med en gang døren stenges. Dersom det totale antall opptelte stemma e det samme som e registrert i det nettbaserte manntallet, blir resultatet fra kvert stemmelokale automatisk innrapportert til det sentrale valgregisteret.
Så allereia før transporten av stemmeurne inntil valgsekretariatet for gjentatte kontrolltellinge på Finnsnes starte, e resultatet fra Husøy, Medby, Stonglandet og alle valgkretsan på Senja kjent.

Det va et større antall forhåndsstemma enn ved tidligare valg på Senja, men valgdeltakelsen va ikkje akkurat rekord. Med 70,1% valgdeltakelse e det vel kun deltakelsen ved folkeavstemminga om kommunesammenslåing nokken år tilbake som e mindre.