Geir Bertheussen med nytt plateslipp, – det sjuende og absolutt beste sålangt

Av | 21. juli 2021

Litt original forsida på CD-omslaget, med utstyr utlånt fra Lovisenberg Sykehus.

Med ei forsida som e inspirert av et legebesøk like før han slutta på Refa i fjor, med beskjed om et himmelhøgt blodtrøkk etterfulgt av diabetes 2, har no Geir «Milkmann» Bertheussen sluppe sin sålangt siste CD. Tittelåten «Health Disease» skreiv han på ti minutt etter å ha komme heim fra legebesøket.

Han har hatt nokken stormfulle daga siste året, og dem slipp ikkje han og andre så lett.
– «Every time I turned my back, someone’s talking trash», syng han på låten «Trash Talking Blues», og berøre temaet på nytt i «Bad Things» med setninga:
– «I got bad things following me around, shit talking follow me .. «.

Geir i fullt driv, bilde fra Euromesterskapet i blues på Azorene i 2019

Den seige bluesgutten fra Stonglandet har nok forandra litt på stilen i forhold til tidligare.
– Eg føle det e meir bredde i instrumentering no, der bl.a. slidegitaren til Ian Fredrick Johannessen gir et fantastisk lydbilde, – eg spelle og meir kromatisk no, – stilarta som rumba, countryinspiret shuffle som i Big River, samt trad. blues, sei han.

CD-en e spilt inn live i studio, og nivået på vokal og munnspill har etter vår meining for første gang på mange år kommet til sin rett på denne utgivelsen.
Det skal bandet ha skryt for, vi kan ikkje høre nokken egoraid på låtan, bortsatt fra de heilt nødvendige riffan fra en sologitar.

CD-en e i salg no. Dersom du vil ha musikken på vinyl, må du nok vente til over nyttår.

Med seg i Geir Bertheussen Blues Machine har Geir med seg allereia omtalt Ian Fredrick Johannessen på gitar, Big Jon Grimsby på trommer, og Morten Nordskog på bass.
Åtte av de ti låtan på skiva har Geir skreve sjøl.
CD-en «Health Disease» e etter vår meining det absolutt beste som e kommen fra Geir sålangt.