Pandemien e ikkje over, nytt tilfelle i Senja

Av | 26. juni 2021

PM fra kommunen:
Nytt tilfelle av covid-19 påvist i Senja kommune, lørdag 26.06.21

Senja kommune fikk i dag, lørdag 26.06.21, påvist et nytt tilfelle av covid-19. Vedkommende er satt i isolasjon og ingen nærkontakt i Senja kommune. Smittetilfellet er knyttet til utbruddet i Tromsø og  Heidis Bier Bar. Etter at vedkommende ble kjent med at det hadde vært smitte på utestedet har personen holdt seg i selvpålagt karantene. Det betyr at vedkommende nå settes isolasjon, men samtidig at ingen andre må i smittekarantene. Det at senjaværingen som nå har smittet har gjort alt riktig og unngått å smitte andre, fortjener skryt.

Samtidig minner det oss andre på hvor viktig det er å huske på avstand, ha lav terskel for testing ved luftveissymptomer eller eksponering for smitte, og å holde seg hjemme mens man venter på prøvesvar. Senja kommune oppfordrer flest mulig å laste ned smittesporingsappen. Smittesporingsappen letter sporingsarbeidet og kan deg beskjed hvis du har vært i nærheten av noen andre som får påvist smitte. Vi må forvente flere lokale utbrudd rundt om i landet gjennom sommeren, så heller ikke denne sommeren kan vi ta helt ferie fra koronaen.