Smittet person med opphold i Senja. Ber om ekstra forsiktighet

Av | 27. februar 2021

Melding fra Senja kommune:

En person fra Bodø med påvist koronasmitte var dagen symptomene oppsto på flere steder på Finnsnes og Silsand. Senja kommune ber folk som har vært på disse stedene samme dag, være ekstra forsiktig.

Den smittede personen overnattet på Finnsnes hotell fra onsdag 24. februar til torsdag 25. februar. Onsdag 24. februar var han sammen med to personer på Byens bistro til lunsj, og på Senjastua for å spise middag.

Personen utviklet symptomer torsdag, og testet seg da han var tilbake i Bodø. De to personene som han var sammen med på spisesteder på Finnsnes er satt i karantene. Den ene er fra området, og testes lørdag 27. februar for korona.

Utover nærkontaktene, settes ikke andre personer som har oppholdt seg på steder den sittede har vært, i karantene. Senja kommune ber likevel personer som har vært på disse stedene om å være ekstra forsiktig, være oppmerksom på symptomer, og ha lav terskel for å teste seg.

Det er ikke kjent om den smittede har en mutert variant av viruset, men kommunen er likevel ekstra oppmerksom på dette. Derfor utvides også kapasiteten ved teststasjonen førstkommende mandag.

Hvis folk har noen som helst mistanke på symptomer bør de teste seg.