Nytt og internasjonalt med duft av nybrent kaffi i «Bankbygget»

Av | 5. februar 2021

Idag har fire-fem persona full jobb i bygget. Her e fire av dem, i forgrunnen Masha fra Russland og Daniela fra Tyskland, bak Juan fra Spania og Maarit fra Finland. I tillegg e persona fra Australia, Frankrike og tilogmed Norge aktiv i ett eller fleire selskap lokalisert i bygget. Som om ikkje det va nok, e Erhard Meyer, innflytta fra Tyskland, i full aktivitet med å bygge om lokalan i underetasjen.

Det starta med at spanske Juan Manuel Gonzalez Manteros selskap SAFE bygde fleire rekkehus med utleieboliga på Stonglandseidet.
Etterkvert blei det utleieboliga fleire plassa i Troms.
Men no har SAFE-konsernet sammen med andre aktøra gått videre. Den svært så internasjonale gruppa har overtatt det tidligare «Bankbygget» på Stonglandseidet, og skal fylle det med svært så spennanes nye aktiviteta.

Det første prøvepartiet med kaffibønner e på plass, direkte fra plantasjen i Costa Rica uten mellomledd.

I det siste har det vore stor aktivitet såvel inne i bygget, som utendørs. Allereia i mai starte «Senja Roasters» opp med det som må være det aller første kaffebrenneriet på Senja. Da skal de første fire tonn med modne kaffebønner direkteimportert fra en kaffiplantasje i Costa Rica omdannes til velduftende kaffi. Og går det etter planen, skal den bl.a. serveres sammen med kortreist mat i en nyetablert kafé i de tidligare banklokalan. En kafé som reiselivsbedriften Wandering Owl AS i samme bygg håpe blir til glede for såvel turista som bygde- og hyttefolk.

Maarit Hannele Valkonen har dreve det naturbaserte reiselivsanlegget Wandering Owl i Tromsø i fleire år. No får selskapet ei ny avdeling på Stonglandseidet i tillegg.

Tidligare eier av bygget, Egild Jagersten i Senja Entreprenør AS, e meget fornøyd med den nye aktiviteten i bygget.
– Det e flott med unge folk som bidrar med nokka nytt på strøket, aktivitet som gjør Sør-Senja attraktivt, gir bolyst og stabil tilflytting, sei han.

Maarit håpe at kaféen kan bli en ny møteplass i bygda, og ho ønske at kortreist mat skal stå sentralt på menyen.
– Etter planen skal kaféen være i drift til sommarn, så vi starta no arbeidet med å finne nokken som kan være med på å drive den, sei ho.

Dagens leietakera i bygget skal fortsatt være der, såvel Årbok for Senja som Midt-Troms Museum, Taktil Stimulering og menighets- og prestekontoret.