Respektlaust eller mangel på kunnskap?

Av | 21. juli 2020
 – Jeg er meir og meir skremt over den totale mangelen på respekt for Folkehelseinstituttet sine regler og respekt for folk rundt seg som svært mange av kundene på nærbutikken vår utviste i dag.

Stort sett alle stressa forbi handspriten som står rett innfor døra uten å benytte den. Få prøvde å holde avstand til andre. Ivrige hender snudde og vendte på langt fleire varer enn de man tilslutt la ned i handlevogna. Håndhygiene-disiplin var fraværende. Snufsete neser på den regnfulle dagen idag blei betjent med fingre som etterpå berørte og kjente på varer i hyllene. Det gjaldt også varer man ikke la i handlekurven, eller tilogmed varer man tok opp og la tilbake igjen.

I de siste dagene har vi fått noen forhåndsvarlser på det som KAN bli den neste forventede smittebølgen. Tror man at disse advarslene ikke gjelder fordi man har ferie, eller fordi man er på et sted man ikke blir gjenkjent?

Man skal ikke stigmatisere, men det lille fåtallet av bygdefolk som var innom butikken så ut til å benytte seg av handspriten som står innfor døra.

De som braste rett forbi kjente jeg ikke. De var tilreisende.

Kan de ha reist fra noe viktig heime?