– No må det ordnes parkeringsplassa på Hofsøya

Av | 17. juni 2020

Søren Kristian bor på heimgården på Hofsøya store dela av året. Så stor trafikk som iår har han aldri opplevd før. Han e glad for offentlig tilrettelegging og merking av de populære turstian fra bygda, men savne oppfølging med parkeringsplassa, samt sanitærløysinge.

Søren Kristian Hofsøy grue seg til helga. Då forvente han nytt parkeringskaos på Hofsøya. Den populære offenlige tilrettelagte og populære «Dronningruta» fra Hofsøy til Stangnes har aldri hatt så mykkje besøk som iår. Området blir tidlig snyfritt, og besøket har eksplodert. I pineshelga va det opp mot femti bila som kjempa om de få parkeringsplassan rundt Hofsøy Bygdemuseum. Gårdstun blei avsperra, slåttemark blei ulovlig tatt i bruk, og mange blei inneparkert. Det har tilogmed hendt at folk har snudd fordi det ikkje fantes fleire plassa å parkere, hverken lovlige eller ulovlige.

– Eg har kontakta kommunen, sei han Søren Kristian. Men han har ikkje fått nokka respons sålangt. Han og en nabo har områda der det e enkelt å legge til rette for parkering.
– Eg treng ikkje betaling, eg ønska berre at det skal bli ei ordning, sei han Søren.
Han meine og at det må plass toalettforhold, då presseranes behov hos mange allereia har ført til uønska aktivitet.