Senja kommune stenge ikkje kommunegrensen

Av | 15. mars 2020

Kriseledelsen i Senja kommune stenge ikkje grensen. Her e meldinga om det:

– Flere kommuner i nord har det siste døgnet innført karantene for reisende som kommer fra andre steder i landet. Senja kommune har i dag hatt møte i kriseledelsen, og bestemt at kommunen ikke vil gjøre det samme.

Her er vår begrunnelse:

Hele Norge står i en utfordrende situasjon. Regjeringen har de siste dagene gjort en rekke inngripende, nasjonale tiltak etter Smittevernloven, herunder karantene for alle som kommer fra utlandet utenfor Norden. Vi forholder oss til alle disse tiltakene. Videre mener vi det er riktig og klokt at tiltak iverksettes av sentrale myndigheter, slik at effekt, belastning på samfunnet og andre konsekvenser veies opp mot hverandre.

Pandemihåndtering krever en koordinert, nasjonal ledelse. Det er ikke gitt signaler om at regionale reisekarantener er vurdert hensiktsmessig. Det forholder vi oss til, og har i dag også formidlet til Fylkesmannen at vi forventer at eventuell regional karantene vurderes av sentrale myndigheter. På samme måte bør eventuell stengning av kjøpesenter komme som tiltak fra sentrale myndigheter. I dag gjorde for eksempel regjeringen en innstramming om

2 tanker om “Senja kommune stenge ikkje kommunegrensen

 1. Laurits Finjord

  Ser at de store hyttebyene sørpå ikke skal besøkes av folk utenfor kommunen. Vet noen om de samme reglene gjelder for hytter og fritidshus i Senja kommune? Det er jo sikkert ganske mange som planlegger å komme bortover i forbindelse med Påsken.

  1. Helge N Nilssen Innleggsforfatter

   Senja kommune har flg. beskjed om dette sålangt:
   – Senja kommune ved ordføreren ber folk som har bostedsadresse utenfor kommunen om å ikke reise til hytta/fritidsboligen, men oppholde seg på sitt faste bosted.

   Oppfordringen om å holde seg i hjemkommunen går også til våre egne innbyggere med hytte/fritidsbolig utenfor Senja kommune. Dette er viktig for å hindre smittespredning.

Det er stengt for kommentarer.