Nytt fylke, ny kommune, nytt nummer på fiskefartøy

Av | 28. januar 2020

Mittet sitt berømte foto av «Ceylon» av Tranøy på Lofothavet. Hadde båten eksistert i dag, ville den fått beholdt nummeret «T-12-TN»

Etter at fleire fylka ble slått sammen 1. januar 2020, blir det og nye nummer på fiskebåtan. Alle fiskefartøy skal være registrert i Merkeregisteret hos Fiskeridirektoratet, og tildeles et registreringsnummer.

Fra før har fiskebåta innafor den nye Senjakommunen hatt T for Troms, – et tall, og deretter TN for Tranøy, BG for Berg, TK for Torsken, samt LK for Lenvik. No får dem TF XX SE. TF betyr her det nye fylket Troms og Finnmark, og SE betyr Senja.

De gamle registreringsnumran får dem beholde inntil videre, så her slipp man det store arbeidet med fjerne de gamle og male på nye nummer. Dersom eieran sjøl ønske å få på plass nytt fylkes- og distriktskode på fartøyet, så kan det tildeles nytt fiskerimerke etter kontakt med Fiskeridirektoratet.
Kanskje nokken her øyne muligheten til å få TF-1-SE ??

Fartøy som meldes inn i merkeregisteret etter 1. januar 2020 skal tildeles fiskerimerke med nye fylkes- og distriktskoda.
Det skjer ved nybygg, salg eller dersom fartøyets eier flytte til en annen kommune. Fartøyene må da tildeles fiskerimerke med de nye fylkes- og distriktskodene.