Ur-rytme og groove på Senja

Av | 29. august 2019

På jakt etter «grooven» Foto: Simen Dieserud Thornquist

Ho Nanna Elisabeth Berntsen vil gjerne vi skal dele dette, og det gjør vi gjerne.
Forestillinga kjem til Vangsvik 19. september, så det e berre å sette av datoen.
Ho skriv bl.a.:

– Groove har premiere 14. september 2019 kl.18.00 i Breidablikk Samfunnshus med UL Breidablikk som arrangør på Skaland, Senja. Og spilles torsdag 19.september kl.18.00 i Vangsvik Samfunnshus med BL. Varden som arrangør. På fastlandet spilles den lørdag 21.september kl.17.00 i Nordavindshagen i Dyrøy med Nordavindshagen som arrangør. Det spilles i tillegg flere skoleforestillinger i området.

I Tranøy kommune har vi et danse- og rytme verksted på dagtid på skolen samt åpen forestilliing torsdag 19.september klokka 18.00 på Vangsvik samfunnshus.
Bygdelaget Varden er arrangør. Det blir også servering i forbindelse med forestillinga.

Groove er en energisk forestilling med dans og trommer. Seks mennesker jakter på urrytmen. Selveste grooven. De vil fange den og skape groovy tilstander. Hvor i kroppen oppstår denne følelsen av «sving», og hvordan kan man forfølge den? Når groover det for hver enkelt, og når smitter det mellom oss?

Forestillinga blir til i samspill med kunstnernes omgivelser og folk i nærmiljøet. Kunstnerene har residens på Kråkeslottet i Bøvær og øver på Skaland i Breidablikk. 5.september har Groove verksted på Skaland Sykehjem. 7.september er det åpent og gratis verksted på Kråkeslottet for alle som vil være med, 9. september har de verksted på Berg Montesorriskole og Berg skole. Etter premiere har de flere verksted i dans, rytme og trommer rundt på skoler i området.