«Lokalavisprosjektet» har gått ut av tida, men Søndre Senniens Budstikke lever videre

Av | 30. november 2018

Logoen for Søndre Senniens Budstikke i 1998, Sør-Senja sett fra et flyvindu

Systemet bak Lokalavisa.no er gått over i historia. Publiseringsverktøyet bak avisa var etter nesten tjue år såpass «gammeldags» at det ikke lot seg oppdatere for å møte dagens krav til datasikkerhet.

Det hele startet med Søndre Senniens Budstikke, som så dagens lys 6. november 1997. Med støtte fra bl.a. Kommunaldepartementet ble det i 1999 laget et den gang svært så moderne publiseringsverktøy for å lage en paraply for lokale Internett-aviser i Norge.

Da beskjeden kom for kort tid sida at publiseringsverktøyet ikke kunne brukes mer, hadde undertegnede to valg: Legge inn årene etter 21 år, eller videreføre «Budstikka» på ei anna plattform.
Det første valget var svært fristende. Men etter ett døgns grubling, etterfulgt av ett døgns utprøving og testing, fant man ut at man ikke skulle gi seg så lett.

Sia 23. november har det derfor vært to «Budstikker», en på gammel adresse, og en parallell på en ny «hemmelig» test-adresse.
Den nye er ikke lenger hemmelig, du er kommet dit no.

Vi fortsetter!!

7 tanker om “«Lokalavisprosjektet» har gått ut av tida, men Søndre Senniens Budstikke lever videre

 1. Torleif Ernstsen

  Tusen takk for at du viderefører SSB. Det er veldig koslig å lese om stort og smått på Sør Senja slik at jeg kan glede meg til neste gang jeg skal tilbake på ferie og jakt.

  Fortsatt god jul og godt nytt år!

 2. Gunnar Torgersen

  Ser flott ut! Artig å tenke på at Lokalavisa.no sitt Linuxbaserte grenesnitt va State of the Art for bare nokken få år sida.
  Men tilgamg til gamle nyheter og søking i arkivet? Går det enno an?

  1. Helge N Nilssen Innleggsforfatter

   Vi regne med å søkemulighet i gamle nyheite utpå nyåret. Databasen e sikra, og innehold store mengder lokalhistorie!

 3. ÅGE MYHRE

  Helge, vel fortjent ros til deg fra Evind for alt hva du har fått til gjennom mange år nå. Gleder meg til fortsettelsen 🙂

 4. Eivind Christensen

  Strålende at SSB fortsetter !!!! Denne hellofenspesialavis har hatt stor betydning for kjerneområdet Søndre Sennien. I alle år har denne lengtehjemavisa vært en konstant magnet for utfløtta Senjaværinga. Store og små treffeihjertetnyheta har definitivt bidratt til fellesskapsfølelse og heimplass-stolthet hos de lokale innbyggerne også. Lykke til videre !! Vi er mange som har trukket et lettelsens sukk………

Det er stengt for kommentarer.