Koronaoppdatering mandag: 50 tester negativ. 200 testes i dag. Viktig å overholde karantene.

Av | 14. desember 2020

Pressemelding Senja kommune:

Resultatet av 50 koronatester tatt søndag er nå klar. Alle med negativt resultat. De resterende 28 testene fra søndag ventes det svar på i løpet av kvelden.
Det betyr at det fortsatt er 6 smittetilfeller i Senja kommune. 3 personer fikk påvist korona i helgen, mens 3 personer fikk påvist korona henholdsvis 5., 8. og 9. desember.

I et av smittetilfellene som ble påvist på søndag har vi ikke kjent smittekilde, og situasjonen er fortsatt uoversiktlig.

Mandag tas det også 200 nye tester ved vårt testsenter, og et stort antall personer er i karantene. Det er fortsatt viktig at alle følger de rådene som gjelder, spesielt inneværende uke.

Vedrørende karantene:

Til personer i karantene
Svar på tester finner man ved å logge seg inn på Helsenorge.no. Man blir ikke oppringt ved negativ test. Personer med eventuell positiv test blir oppringt av kommunens smitteteam.

Negative prøve medfører ingen endring i reglene for karantene: Her er det 10 dager i karantene etter sist smitteeksponering. Alle nærkontakter uten symptomer anbefales test dag 3.-7., gjerne dag 5. Man kan utvikle symptomer hele karantenetiden og det er viktig at den holdes. Alle nærkontakter som får symptomer, skal teste seg snarest.

De med symptomer skal testes så snart som mulig.