Skal produsere 50.000 boksa «helsedrikk»  på Sør-Senja iår

Av | 24. januar 2024

Masha Ostrovskaya hadde grunnlegganes kunnskap om te og fermentering med seg fra Russland. Etter ett års produktutvikling, var Senja Roasters klar til å forsyne markedet med Kombucha fra Sør-Senja.

I det tidligere vaskeriet på Stonglandet Helsesenter e vaskemaskina og tørketromla bytta ut med fermenteringstanka og tappeutstyr. Der har Senja Roasters as som ny leietaket bygd opp ei produksjonslinje for Kombucha, i tillegg til kaffebrenneriet og sesongkafèen i det forhenværende bankbygget på Stonglandseidet.
Kombucha e en drikk laga av fermentert te, som halvveis i gjærings/fermenteringsprosessen kan tilsettes forskjellige smaka f eks i form av frukt eller juice.

Fra «barselsavdelinga». Her står brygget og «gjærer» en halv måned, før det tilsettes smak og tappes over på tanka der det står to-tre uker til.

Drikken har blitt meir og meir populær de siste åran, spesielt etter at den blir sett på som en vidunderdrikk full av gode bakteria som mage og tarm har god nytte av.
– Det e et økende marked rundt i verden, og etter som ingen produserte Kombucha i Nord-Norge, ville vi forsøke, sei Juan Manuel Mantero i SAFE-group. Dem eie halvparten av prosjektet, den andre halvparten står reiselivsbedriften Wandering Owl for.
I løpet av 2024 e det planlagt en produskjon på 17.000 liter Kombucha fordelt på 50.000 boksa. I 2025 e prognosen det dobbelte.
Salget skjer hovedsaklig gjennom Norgesgruppen til Eurospar, Joker og Kiwi, samt gjennom Spesialgrossisten til Coop.

50.000 slike boksa skal fylles i løpet av 2024.