Oppdatering,- smittesporing i Senja kommune

Av | 12. desember 2020

Pressemelding lørdag kveld:

Status smittesporing lørdag kveld 12.12.2020
I løpet av lørdag 12.12.2020 er 41 personer testa fordi de enten er nærkontakt med symptomer til den personen som i dag fikk bekrefta smittede, eller fordi de har betydning for smittesporingen. Testresultatene for disse 41 er ventet i løpet av søndagen. Mellom 150-200 personer er som kjent i karantene.

Ut over de som er satt i karantene ved Finnsnes ungdomsskole, Furumoen barnehage og et fotballag, har smittesporingen så langt ikke ført til at flere større grupper må i karantene. Det er i kveld derfor en rimelig god oversikt over situasjonen knyttet til den smittede og nærkontakter med symptomer.

Når det gjelder nærkontakter på ungdomsskole og fotballag anbefales disse å teste med en gang hvis de får symptomer. Hvis en ikke har symptomer anbefales test mellom dag 3 og 7, gjerne dag 5, som i dette tilfellet vil si mandag. Test må avtales på forhånd, og teststasjonen har lagt ut timer for bestilling både søndag og mandag på våre nettsider.