En fangstmanns død

Av | 6. februar 2020

Otto Ottemo (t.v.) og Birger Amundsen, klipp fra NRK-programmet

Mange har sotte benka framfor TV-en i ei vekka og fulgt hurtigruta Spitsbergens minutt-for-minutt-reise rundt Svalbard.
Mange Senjaværinga har vore i aktivitet på Svalbard. En av dem va Otte Ottemo fra Vesterfjell.
I NRK sitt arkiv finn vi han, med opptak fra en båttur som neppe hadde fått Sysselmannens godkjenning idag.

I NRKs omtale av programmet står flg:
– Høsten 1967 drog to kamerater av gårde til de fjerneste av de fjerne øyene på østkysten av Svalbard for å jakte på isbjørn. Ingen hadde overvintret der før, ingen har gjort det siden. De var to – men bare én kom tilbake. Etter nærmere to år isolert på de knøttsmå øyene forsvant Steinar Ingebrigtsen fra Senja en maidag i 1969, og er siden aldri funnet. Tretti år senere, sommeren 1998, la Birger Amundsen og Otto Ottemo ut med den lille polarsjarken «Aurora» til Ryke Yse-øyene for å hedre de to isbjørnjegerne. Det eneste som kan stoppe dem er den tunge polarbaksen som kverner rundt i evig runddans i dette fjerne og isfylte farvannet.

Her e filmen fra båtturen:

https://tv.nrk.no/program/RKUD15000100