Arctimusgjengen slo til med nyttårskonsert i Vangsvik, – i år igjen

Av | 10. januar 2020

Heile ensemblet fikk overveldanes applaus, såvel under konserten, – som etterpå (Fleire bilda lengre ned)

Arctimus sekstett, med landsdelsmusikeran Erika Toth på fiolin og som kunstnerisk leder, Runa Bergsmo på cello, og Knut Erik Sundquist på kontrabass, – utvida med Zoltán Tuska på fiolin, samt Pål Solbakk og Bendik Foss på bratsj, tok med seg publikum fra første buestrøk på nyttårskonserten i Vangsvik kirke igår. Årets syngende solist va Eli Kristin Hanssveen, – og ho drog no ikkje akkurat stemninga ned da ho entra golvet.

Det va fjortende året Arctimus og Kultur i Troms arrangere disse populære nyttårskonsertan under mottoet «Store opplevelser på små steder». Med verker fra Johann Strauss d.y., Kálmán, Puccini, Duke Ellington, Khachaturian, Lehár med fleire, – blei det en stor opplevelse for de mange som hadde tatt vegen gjennom vestakulingen fra heilt i nord til sørenden på Senja, – samt Senjas fastland.

Erika Toth va nok en gang den energiske og sprudlanes ledarn av gjengen, mens Knut Erik Sundquist etter å ha lagt band på seg ei stund slo til med sine velplasserte humorsprell.
Bl.a. med å ymte frampå om at det årvisse glansnummeret «An der schönen blauen Donau» etter hannes meining va «vel langt».

Selvfølgelig blei det fleire ekstranummer, bl.a. Johan Strauss d.e. sin Radetzky-Marsch, der ovennevnte hr Sundquist fikk publikum med seg på ei takkfast klapping som etter hans meining va fullt på høyde med den vi har sett uttalige gonga på de tv-overførte nyttårskonsertan fra Wien.
Han påsto og at han og en kamerat konkurrerte om kem som hadde fått flest ståanes applausa, og va tydeligvis fornøyd etter at ensemblet hadde fått den fjerde.

Ikveld gjentas konserten i Nordavindshagen i Brøstadbotn.

 

Eli Kristin Hanssveen sjarmerte publikum, og glassruten i kirka holdt, – så vidt..

Knut Erik Sundquist i typisk positur

Og etter konserten fikk alle i sensemblet sjokoladehjerta fra Vangsvik kirkeforening som lokal arrangør