Læring og ernæring på Vesterfjell Aktivitetssenter

Av | 15. november 2019

Sykepleier Espen Pedersen ved legevakta på Finnsnes fortalte en lydhør forsamling om symptomer som kan utvikle seg til noe alvorlig. Foto: Dag Rydmark

Tranøy kommune fikk i høst midla til å gjennomføre prosjektet «Læring og ernæring – to sider av samme sak»
– Kver torsdag sida september har vi hatt aktiviteta ved Vesterfjell Aktivitetssenter som ledd i å motvirke ensomhet og passivitet hos hjemmeboende eldre, sei Dag Rydmark i Tranøy kommune.
Søknaden til prosjektet blei utforma etter å ha sett på nyere forskning som vise at kosthold og læring nærmest e to sider av samme sak.
– Gjennom prosjektperioden har vi gitt brukerne opplæring i bruk av digitale plattformer, samt tilbud om middag tilberedt av kjøkkenet på Tranøy sykehjem. Tilbudet har vært såpass ettertraktet at kjøkkensjefen nå har satt et tak på 30 porsjoner til hver samling, sei Dag Rydmark.

7. november va det besøk av rådmann i Senja kommune, Hogne Eidissen, som fortalte om prosessen med å bygge ny kommune. Torsdag holdt sykepleier i følge Rydmark Espen Pedersen et gnistrende godt foredrag om livreddende førstehjelp i akuttfasen. Han instruerte også i bruk av hjertestarter.
Neste torsdag vil Tore Skoglund kåsere om nokka så alvorlig som humor.
Alt dette skjer på Vesterfjell Aktivitetssenter, fortsatt i følge Rydmark.